Insanlar

Araka yemeği nasıl yapılır

Araka tarifi nasıl yapılır?

Kıyma soğanla kavrulurken ocak en kısık ateşte olsun. 15 dk kısık ateşte pişsin. 2 yemek kaşığı salçayı koyalım. Sonra havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp bezelyeyle birlikte tencereye ilave edelim. 5 dk daha hepsini kavurup suyunu tuzunu ilave edelim. üzerini geçecek kadar su olsun.

Bezelye içi nasıl pişirilir?

Soğan kavrulunca, salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Tuzunu ve pul biberini de atıp, birkaç dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte, 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.

Dondurulmuş bezelye nasıl pişer?

1 orta boy patatesi ve havucu küçük küçük küp küp doğrayıp ekleyelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra dondurucudan çıkardığımız bezelyeyi hiç çözdürmeden üzerine ekleyelim. (Taze de aynı şekilde kullanabilirsiniz. ) Güzelce karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.

Garnitür bezelye yemeği nasıl yapılır?

Bezelye Yemeği (Garnitürlü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar yemeklik doğranır.
  2. Tencerede pembeleşene kadar pişirilir.
  3. Üzerine salçalar eklenip kavrulur.
  4. Suyu süzülen garnitür tencereye alınıp karıştırılır.
  5. Üzerine sıcak su dökülüp. 10 dakika pişirilir. Afiyet olsun.☺

08-Dec-2021

Araka ile bezelye arasındaki fark nedir?

Sultani bezelye: Yassı kabuklu ve küçük tohumlu, körpeyken toplanıp taze fasulye gibi kabuğuyla birlikte yenen bezelye çeşididir. Tane bezelye (araka): Kabuklu olarak yenmeyen, yalnız olgunlaşan iri taneleri yenen bezelye çeşididir.

Çiğ bezelye nasıl yapılır?

Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bezelyeyi ayıklayıp yıkayın daha sonra soğan ve sarımsakları doğrayın, tencereye yağı koyun.
  2. Soğanlar ile birlikte kıymayı iyice kavurun.
  3. Patatesleri ve havucu küp küp doğrayın.
  4. Tencereye salçayı ilave edin:
  5. Patates havuç ve bezelyeyi ekleyin.

Taze iç bezelye yemeği nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. …
  2. Bu sırada havuçları ve biberi küp küp doğrayın.
  3. Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.