Genel

Cheesecake sosu nasıl hazırlanır

Cheesecake üstüne ne konur?

Üzerinin sosu için; 250 g arzu edilen bir meyve Frambuaz, Vişne veya Çilek. 5 yemek kaşığı şeker. 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)…Alt taban için;

  1. 2 paket burçak bisküvi.
  2. 100 gr eritilmiş tereyağı
  3. 1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık.
  4. Yarım çay bardağından biraz az süt.

10-Mar-2014

Limonlu çiz kekin sosu nasıl yapılır?

Limon sosu için; Nişasta, limon suyu, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşan tatlıyı ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin. Tereyağını karıştırarak sosa yedirin. Hazırladığınız sosu soğutun.

Cheesecake çatlamaması için ne yapmalı?

Cheesecake'i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler.

Cheesecake harcı nasıl yapılır?

Cheesecake kreması için; 3 yumurta, 600 gram labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu sıvı krema, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı dolusu nişastayı bir kaba alın. Mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız kalıba kremalı karışımı dökün.

Cheesecake E yoğurt konur mu?

Diğer cheesecake tarifleri labne peyniri veya beyaz krema peyniriyle hazırlanıyor, seninki neden süzme yoğurtlu diye merak ettiyseniz… … Ben hazır peynirle yapmak yerine kendi süzdüğüm yoğurtla yapmayı tercih ederim. Kıvamı da tadı da daha güzel oluyor.

Cheesecake nasıl yapılır malzemeleri?

MALZEMELER

  1. Labne peyniri (1 paket) (200 gram)
  2. Yoğurt (1 su bardağı)
  3. Yumurta (2 adet)
  4. Un (2 yemek kaşığı)
  5. Limon kabuğu rendesi (1 adet)
  6. Vanilya (1 çay kaşığı)
  7. Toz şeker (1 su bardağı)

Limon sosunda ne var?

İçindekiler: Su, asitliği düzenleyici (sitrik asit), limon konsantresi, şeker, limon aromalı bulanıklık verici emülsiyon [stabilizör (gam arabik), renklendirici (beta karoten)], koruyucu (potasyum sorbat), antioksidan (askorbik asit), limon aroması, renklendirici (aspir çiçeği).