Insanlar

Emekli maaş kesintisi sorgulama şifresiz

Emekli maaşımdan yapılan kesintileri nasıl öğrenebilirim?

Emekli aylığınızdan bir icra dosyası için kesinti yapılıyorsa bunu e-Devlet Kapısı altında "Emekli Ödeme Bilgileri" başlığı altında görebilirsiniz. Bu sayfadayken geçmiş aylara ait aylık ve kesinti bilgilerinize ulaşmak için "Yeni Sorgu" butonuna basarak gelen ekranda ay ve yıl seçerek sorgulama yapabilirsiniz.

Maaş kesintisini nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle "www.turkiye.gov.tr" adresine gidin. Burada sayfanın sağ üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın. Açılan ekranda belirtilen alanlara T.C. Kimlik No'nuzu ve e-Devlet şifrenizi girin….

  1. Anasayfa.
  2. Ajanda.
  3. e-Devlet maaş bordrosu sorgulama: Maaşınızdaki kesinti ve ek ödemeleri öğrenin!

Aug 17, 2017

Emekli maaşındaki bloke nasıl kaldırılır?

Emekli maaşınızın üzerindeki blokeyi şikayet ederek kaldırtabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz yerde Tüketici Mahkemesi yoksa bu sıfat ile Asliye Hukuk Mahkemesine giderek dava açabilirsiniz. Bu sürede hesabınızın üzerindeki bloke kalkar ve emekli maaşınızı normal olarak almaya devam edersiniz.

Birikmiş emekli maaşı nedir?

Emekli Maaşı Ne Zaman Birikir Emekli maaşı birikmesi emeklilik başvurusu yapıldığı tarih ile ilk ödeme tarihi arasında geçen süre ile alakalıdır. Bir kişi emeklilik başvurusu yaptıktan sonraki ilk ayın başında o kişiye maaş bağlanır. Burada maaşın ödendiği tarih önemlidir.

Emekli maaş kesintileri nelerdir?

İşte emekli maaşından yapılan kesintiler; Hastaneye gitmeniz ve ilaç almanız durumunda muayene ücreti, reçete ve ilaç katılım payı gibi ücretler emekli maaşınızdan otomatik olarak kesilmektedir. Emekli olan kişiler eğer çalışmaya devam ediyor ise maaşlarından Sosyal Güvenlik destekleme primi kesilmektedir.

Emekli maaşları vergi dilimine giriyor mu?

Yıl içinde emekli olup maaş almaya başlayanlar diğer şartları taşıyorlarsa bir sonraki yıl için müracaat ederek vergi ödemeyecekler. Yani 2019 yılı içinde emekli olanlar 2020 yılında emlak vergisi ödemeyecek.

Eski maaş bordroları nereden alınır?

e-Devlet sistemi içerisinde yer alan e-Bordro uygulaması sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabiliyor. Ancak bu hizmetten özel sektörde çalışanlar, 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar yararlanamaz.