Genel

Istanbulun en iyi meyhaneleri

Istanbulda nerede rakı içilir?

İstanbul'da Rakı içilecek 15 alternatif Mekan, Meyhane, Ocakbaşı

  • Mürver Restaurant. …
  • Gastronomika “Güzel” Meyhane. …
  • Ahali Teşvikiye. …
  • Zübeyir Ocakbaşı Ataşehir. …
  • Leb-i Derya. …
  • Sahrap. …
  • İspendek. …
  • Mandolin Terrace.

Yeni nesil meyhane ne demek?

mezelerin lezzetsizleştiği, porsiyonların daha da küçüldüğü ve içki fiyatlarının daha da arttığı meyhane çeşidi. ayrıca buraları müziğin hoparlörlerden bangır bangır 90'lar türkçe pop şeklinde verilerek özenle kafa ütüleyen yerlerdir.

Anadolu Yakası rakı nerede içilir?

Anadolu Yakası'ndayız…

  • Hatay Restaurant, Kadıköy. foursquare/hatayrestaurant. …
  • İsmet Baba, Kuzguncuk. foursquare/ismetbaba. …
  • Benusen Restaurant, Kadıköy. …
  • İnciraltı Meyhanesi, Beylerbeyi. …
  • Adana Öz Asmaaltı, Bostancı
  • Suna'nın Yeri, Kandilli. …
  • Cunda Balık, Bostancı
  • Mytos Haydarpaşa Gar Lokantası, Kadıköy.

Yeni nesil meyhane nasıl olmalı?

Bu meyhaneler sade beyaz örtülerle süslenmiştir ve üstünde beyaz tabaklar olur. Duvarlarında geçmişten kalma fotoğraflar vardır. Müdavimleri vardır bu meyhanelerin ve masaların nerdeyse tamamı erkektir. Aşk, futbol ve siyaset olmazsa olmaz konularıdır sohbetlerin.

Meyhanede ne içilir?

Meyhanede genelde rakı veya şarap içilir. Rakı içmeninde adabı vardır. Rakıyı güneş battıktan sonra, yavaş yavaş ve muhabbet eşliğinde içmelidir. Masada yaşça en büyük kişi rakı kadehini tokuşturmak için kaldırmadan rakı kadehleri masadan kalkmaz.

Istanbulda hangi meyhaneye gidilir?

En İyi İstanbul Meyhaneleri

  • Duble Meze Bar.
  • Mükellef Karaköy.
  • Latife Hanım Meyhanesi.
  • Refik Restaurant.
  • Safa Meyhanesi.
  • Ney'le Mey'le Meyhane.
  • İnciraltı Meyhanesi.
  • Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi.

Bir meyhane nasıl olmalı?

iyi bir meyhanede bulunması gereken özellikler

  1. iyi bir meyhane evvela gündelik olmalı. salaş olmalı. ama aynı derece de temiz, düzenli, tertipli olmalı. kasıntı bir yer olmamalı.
  2. meyhane sahibi o işten evini geçindiren biri olmalı. …
  3. mekan çok büyük, geniş, çok katlı olmamalı.