Yazılarımız

Katı yağlı kek

Margarin ile kek yapılır mı?

Kek yapımında sıvı yağ veya margarin de kullanılabilir. Margarin kullanılacaksa yumuşak olmalıdır. Margarin yumuşak değilse tava içinde tam eritmeden kullanılabilir. … Keki daha az yağlı yapmak istiyorsanız, tarifte kullanılan yağ miktarını azaltıp, azalttığınız yağ miktarının yarısı kadar yoğurt ilave edin.

Kek hangi yağla yapılır?

Zeytinyağı keke daha tok bir kıvam verir ve kekin hafif nemli kalmasını da sağlar. Kendine has kokusunu da hissedebilirsiniz. Özellikle tatlı keklerde kokusu ve lezzeti zeytinyağı sebebiyle değişimler gösterebiliyor.

Sıvı yağ yoksa kek nasıl yapılır?

Elinizde hiç sıvı yağ yoksa evinizde uygun alternatifler olabilir. Bir kek tarifindeki yağın en basit ikamelerinden biri eşit miktarda eritilmiş tuzsuz tereyağıdır. Elinizde olan tek şey tuzlu tereyağı ise, sıfırdan bir kek pişirirken tarifte belirtilen tuz miktarını ayarlamanız yeterlidir.

Keke hindistan cevizi yağı konulur mu?

Hindistan cevizi yağıyla kek, pasta, çikolata, kurabiye ve tatlı yapımı en çok kullanıldığı tarifleri arasında! Eklendiği tarife parlaklık katması, aroma vermesi ve kolay donmasını sağlaması özellkleri ile sos yapımında da sıkça kullanılır.

Kekin yağı az olursa ne olur?

Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır. Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar.

Kek yaparken un neden elenir?

Bu yüzden bu kuru malzemeleri mutlaka ama mutlaka eleyerek eleyerek kek harcına ekliyoruz. Böylelikle hem yumurtaların kabarıklılığını söndürmemiş oluyor, hem de topaklanmalarını engellemiş oluyoruz.

Kek kalıbına hangi yağ sürülür?

Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.