Insanlar

Kayseri mantı tarifi

Iyi bir mantı hamuru nasıl yapılır?

Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?

  1. Derince bir karıştırma kabına 3,5 su bardağı un , 1 çay kaşığı tuz ekleyelim. …
  2. Ortasına 1 adet yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  3. Karıştırırken 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyelim.
  4. Hamurun ne çok sert ne de yumuşak olacak bir kıvama gelene kadar yoğuralım.

Kayseri mantısı içinde ne var?

250 gr kıyma. 1 orta boy kuru soğan. Pul biber. Karabiber….Hamuru için;

  • 3 su bardağı un.
  • 1 su bardağı su.
  • 1 adet yumurta.
  • Tuz.

18-Mar-2015

Kayseri mantısı sosu nasıl yapılır?

KAYSERİ MANTISI SOSU Yapılışı: Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.

1 kg mantı için ne kadar kıyma?

Malzemeler; 1 kilo un, 2 yumurta, tuz, su, içi için; yarım kilo kıyma, 2 adet orta boy soğan, 1 çay kaşığı karabiber.. Malzemeler; 1 kilo un, 2 yumurta, tuz, su, içi için; yarım kilo kıyma, 2 adet orta boy soğan, 1 çay kaşığı karabiber.. Etli mantı nasıl yapılır?

4 kişilik mantı hamuru nasıl yapılır?

Un su yumurta ve tuz karıştırılır. ele yapışmayan ve sert bir hamur elde edilir hamur sert olmalı yoksa mantılar kapanmaz. Hamurumuz dinlenirken içi için bir soğan kıymanın üzerine küçük küçük doğranır karabiber ve tuz eklenir. Hamurumuzu ince açmayalım yoksa suda erir yufkadan biraz kalın olmalı.

Mantı hamurunun kalınlığı ne kadar olmalı?

Ne çok ince ne de kalın. Tırtıklı olmayan düz ve keskin bir bıçakla kesilir. Kolay kesmek için yufkanızı açarken yufkanın altını çok unlamayın ki masa biraz hamuru tutsun bu şekilde daha kolay kesersiniz.

Kayseri mantısının iç harcı nasıl yapılır?

Bir kaşığa 40 adet mantı sığmalı, harcı çiğden konulmalı….İç harcı için:

  1. Soğanı çok minik küpler halinde doğrayın.
  2. Bir tülbentin içine alarak fazla suyunu süzdürün.
  3. Kıymayı bir kabın içine alın. Üzerine suları sıkılmış soğanları ilave edin.
  4. Tuz ve diğer baharatlarını ekleyerek yoğurun.