Haberler

Kütahya kabak tatlısı

Lokanta usulü kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak Tatlısı ( Lokanta Usulü ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soyulmuş, dilimlenmiş balkabaklarımız tencereye alınır ve üzerine toz şeker koyulur. …
  2. Tencerenin ağzı kapatılır ve geceden sabaha kadar bekletilir.
  3. Şeker eriyip tenceremiz suyla dolduğunda ocağa konulur.
  4. Kapak kapalı, kaynayana kadar alevli ocakta pişmeye bırakılır.

Hakiki kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabakları yeterli bekletmenin ardından iyice yıkayın ve bir saat kadar temiz suya yatırın. Kabaklar temiz suda dinlenirken bir tencerede suyu ve toz şekeri eriterek 5 dakika kadar kaynatın ve serinlemeye bırakın. Ardından kabakları son kez yıkayıp durultarak ılık şerbet tenceresine ilave edin.

Kabak tatlısı nerede meşhur?

Genellikle Türkiye'nin batısında ve kuzeybatısında, özellikle Aydın ve Sakarya'da yaygındır.

Kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. …
  2. Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin). …
  3. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. …
  4. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Nov 2, 2021

Karamelize kabak tatlısı nasıl yapılır?

Tencereye kabak dilimleri soyulmuş dış kabuğu üzerine dik olarak dizilecek. Üzerine yarım kilo toz şeker serpilecek ve tencere ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak. Ocak yakılacak ve yüksek ısı (hızlı ateş) ayarında tencere ısıtılacak. Yaklaşık 8 ila 10 dakika arasında şeker karamelize edilecek.

2 kilo kabak tatlısına kaç kilo şeker gider?

Gelelim kabak tatlısı pişirmenin püf noktalarına… Şekerini ayarlamak için aldığınız kabak miktarının neredeyse yarısı kadar (1 kiloya 400 gr gibi) şeker kullanın.

Kabak tatlısı en iyi nasıl yapılır?

Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.