Genel

Salça yapımı evde

Evinizde salça nasıl yapılır?

Salça Yapımı ( Kaynatarak) Tarifi Nasıl Yapılır? Domatesler yıkanır gelişi güzel kesilerek büyük tencereye konur, üzerine kırmızı biberler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ,gelişi güzel kesilerek domateslere ilave edilir, arada karıştırarak iyice yumuşayıncaya yaklaşık 1 saat kadar pişirilir ve blender ile iyice ezilir.

Kaynama domates salçası nasıl yapılır?

TARİFİ VERİYORUM. -SATIN ALMIŞ OLDUĞUMUZ DOMATESLERİ ÖNCE 3 KERE SUDAN GEÇİRDİK TEK TEK YIKADIK ELİMİZLE İLAÇLI OLABİLİR. -DOMATESLERİ YIKADIKTAN SONRA 4E BÖLEREK DOĞRUYORUZ. -DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ ÇELİK KAZANIMIZA ALIYORUZ PARÇA PARÇA KAYNATTIK ÇÜNKÜ SIĞMADI. -ODUN ATEŞİNE KOYUP KAYNATIYORUZ.

Domates salçası nasıl yapılır Cahide?

EV YAPIMI DOMATES SALÇASI

  1. İlk olarak domatesleri genişçe bir leğenin içinde bol suyla yıkayın.
  2. Sap kısımlarını bıçakla kesip, iri iri doğrayın.
  3. 2-3 kez aralarına biraz kaya tuzu serpiştirin ki suyunu daha rahat versin. …
  4. Yaklaşık 10 saat kadar üstü kapalı bir şekilde bekletin.

Kaynatmadan domates salçası nasıl yapılır?

Doğradığımız domatesi 5 kiloluk 5 plastik pet kavanoza bölüştürüyoruz. Her kavanoza yarım bardak tuz serpiyoruz ve kavanozun kapağını kapatıp güneşe koyuyoruz. Domatesler yumuşayıp iyice diriliğini kaybedene kadar güneşte bekletiyoruz. Elinize aldığınız zaman iyice dağılacak kıvamda olmalı.

Güneşte domates salçası nasıl yapılır?

Güneşte Salça Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri bol su ile yıkayın. …
  2. Domateslerin altında biriken suyu süzün, bu su salçanızın kıvamını ve lezzetini bozacaktır.
  3. Domatesleri elinizle sıkarak karıştırın ve yine 2-3 saat kadar bekletin. …
  4. Bir kevgir ya da süzgeç yardımı ile domatesleri ovarak süzün.

En sağlıklı salça nasıl yapılır?

İşte sağlıklı biber salçası tarifi: Biber salçası yaparken seçtiğiniz biberlerin taze ve bol etli olmasına dikkat edin. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini iyice ayıklayın. Hepsini iri parçalar halinde doğrayıp aralarına kaya tuzu serperek tencereye aktarın. Az miktarda sıcak su eklediğiniz malzemeleri pişirin.

Ev yapımı salçaya ne kadar tuz konur?

İçine 3-4 çorba kaşığı kadar kaya tuzu ilave edin. (Tuz miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, ancak tuzlu salça daha uzun süre dayanır.) İyice karıştırdıktan sonra tepsilere paylaştırıp güneşte kurutun.