Alet

Soğanlama nasıl yapılır

Osmanlı usulü Soğanlama nasıl yapılır?

SOĞANLAMA TARİFİ Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. 10-12 dakika kadar kavurduğunuz soğanlara salçayı ilave edin. Haşladığınız mercimekleri tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin. 1 su bardağı da su ilave ederek suyunu çekene kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.

Soğanlama yemeği nerenin?

Saray mutfağının bir yemeği olan soğanlama, Aksaray yöresi ile özdeşleşmiştir.

Soğanlama kaç kalori?

Bu yemeğin 100 gramı 86.8 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 445.5 gram olup 386.6 kalori içermektedir. Bu yemek Kolesterol, C Vitamini, Sodyum yönünden zengindir.

Salçalı Soğanlama nasıl yapılır?

Soğanlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım.
  2. Tava'ya sıvı yağ koyup biraz kavuralım.
  3. Yeşil biberi ve domatesi doğrayıp ilave edelim, salçasını katıp biraz daha kavuralım.
  4. Yarım çay bardağı kadar sıcak su ve tuz ilave edip kapağını kapatalım, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Borani nasıl yapılır?

Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında doğradığınız soğanı ve sarımsakları güzelce kavurun.
  2. Ardından içine ıspanakları ekleyin ve ıspanakların rengi dönüp, pişene dek güzelce kavurun.
  3. Biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve bir servis tabağına alın.

Apr 9, 2021

Soğan ölmesi nasıl yapılır?

Soğan Ölmesi Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle soğanları ve biberleri ince ince doğruyoruz. Yanmaz tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve ince doğranmış soğanları ekliyoruz. Soğanlar orta ateşte biraz kavrulduktan sonra biberleri de ekleyip ikisini beraber soteliyoruz.

Soğan Mıhlaması hangi yöreye ait?

Özellikle Rize'ye ait olduğu bilinen Mıhlama, Trabzon'da da değişik şekillerde yapılır. Trabzonlular ise bu yemeğe “Kuymak” derler. Eskiden daha çok Karadeniz illerinde tadabileceğiniz bu lezzeti soğan ve yumurta ile harmanlayarak evlerinizde yapabilirsiniz.