Yazılarımız

Tiner kimyasal formülü

Söz konusu tinerin kimyasal formülü C6H5CH3'tür. Bunun yanında moleküler ağırlığı 92,14 g/mol'dür. Yoğunluğu ise 0,86-0,87 g/ml arasında değişen ürünün suda çözünme özelliği yoktur.

Tiner nedir kimya?

Tiner, İngilizce thinner (inceltici) sözcüğünden gelmekte olup genellikle yağ bazlı boyaların inceltilmesinde kullanılan organik çözücüdür. Selülozik ve sentetik olmak üzere iki çeşidi vardır. İnşaat sonrası boya kalıntılarının temizlenmesinde kullanılır.

Tiner Nelerden Oluşur?

Mesela selülozik tinerin içinde yaklaşık u oranında toulen ve % oranında diğer solventler vardır. Sentetik tinerin ise -95'i beyaz ispirtodan ve kalan %5-10'u toulenden oluşur.

Tiner neden elde edilir?

Parlayıcı ve çok kolay yanabilen sıvıdır. Her türlü selülozik sonkat boya, astar ve verniklerin inceltilmesinde ve uygulama araçlarının temizlenmesinde kullanılır.SELÜLOZİK TİNER ÜRETİMİ için, ana hammadde olarak % 90 üzerinde toluen ve % 5 oranında ise değişik solventler kullanılarak yapılır.

Sentetik tiner nasıl yapılır?

Sentetik Tiner Nasıl Üretilir? Sentetik tinerin üretimi aslında çok basittir. Belli oranda çözücülerin (yaklaşık • beyaz ispirto ve %5 toulen veya ksilen) karışıtırılmasıyla homojen bir tiner elde edilir.

Hangi tiner kafa yapar?

selülozik tinerin daha çok kafa yapması ve etkili bileşenlerinin güçlü olmasından mütevellit alacağı kıstas.

Tiner Nedir Nerelerde Kullanılır?

Tiner, çeşitli nitelikteki kimyasalları ve ürünleri inceltmede ya da bütünüyle çözmede, kaldırmada, temizlemede kullanılmakta olan çözücü maddedir. Uygulamayı kolaylaştırabilmek ve eşit bir uygulama sağlamak amacıyla boyayı inceltmek için de kullanılmaktadır.

Boyayı hangi tiner çıkarır?

Boyalı bir cama selülozik tiner uygulanırsa, yüzeydeki boyayı kolayca çıkarır. Fakat, sentetik tiner, boyalı camlara zarar vermez. Cam üzerindeki büyük lekeler için selülozik tiner kullanabilirsiniz. Birkaç küçük damla boyayı temizlemek için; sentetik tiner bir bez ile bastırarak temizlenirse çıkarır.