Haberler

Yaşlılarda omurga kırığı

Omurga kırığı öldürür mü?

Kaburga ve omurga kırıkları en sık rastlanılan çoğu kez de hasta veya hekim tarafından fark edilemeyen kırıklardır. Üst üste tekrarlama olasılığı vardır. O vakit şiddetli ağrılar ve boy kısalması, kamburluk oluşumu gibi durumlarla kendini belli eder. Fakat genellikle hayati tehlike yoktur.

Omurga kırığı ne kadar sürede kaynar?

Omurga kırığı kaynama süresi normal koşullarda korse kullanımının yeterli olduğu vakalarda yaklaşık 12 haftadır denilebilir. Elbette hastanın yaşına ve sağlık durumuna göre bu süre uzayabilir.

Omurga kırığı iyileşir mi?

Kompresyon veya basit patlama tarzı kırıklarda toparlanma süreci 8-12 hafta olur iken, felç benzeri bir durum varsa iyileşme süreci yıllar alabilmektedir. Bu süre içerisinde hastanın çok iyi bir fizik tedavi süreci geçirmesi gerekir.

Omurga kemiği kırılırsa ne olur?

Omurga kırıklarının erken dönemdeki belirtileri yaralanmanın şiddetine ve yerine göre değişir. Boyun, sırt ve bel ağrısı ile kas spazmı başlıca bulgulardır. Omurilik yaralanması da varsa uyuşukluk, kol ve bacaklarda hissizlik, kuvvet kaybı, idrar, dışkı kaçırma veya yapamama gibi çeşitli şikayetler olabilir.

Kırık öldürür mü?

Yaşlılarda esneklik azalmakta bu da çabuk kırık olmasına neden olmaktadır. Kemiklerin çok fonksiyonlu olmaları nedeniyle de kemiği ilgilendiren yaralanmalar ölüme kadar giden pek çok komplikasyonlara neden olabilecek yaralanmalardır. Kırık, kemik yaralanmalarının en büyük seviyesidir.

Beli kırılan insan yaşar mı?

Bel kırığı demek omurganın bel bölgesinde kırık oluşması demektir. Kişinin dengede kalmasını sağlayan önemli bir yapı olduğu için omurgada oluşan kırıklarda acilen tedavi girişimlerine başvurmak gerekir. Bel kırılması sonucu felç geçirme ve ömür boyu yatağa mahkum olma durumları görülebilir.

Omurga kırığı olan nasıl yatmalı?

Uyurken yüz üstü yatmayın. Mümkün olduğu kadar sırt üstü ya da tam yan pozisyonda uyuyun.