Uzman Not Defteri

Askerlik muayene için gerekenler

Asker adayı en yakın aile hekimine TC kimlik kartı, varsa sağlık raporlarıyla başvurur. Aile hekimi fiziki ölçümler yaparak beden sağlığını inceler. Görev yapacak kişinin ağırlığı ve boyu tespit edilir. Askerlik muayenesi için gerekli evraklar arasında olan yoklama bilgi formu yükümlü tarafından imzalanır.Dec 4, 2020

Askerlik muayenesinde nelere bakılır?

masanın yanında bir kantar ve iki sıhhiye eri vardır.sıra size gelince masaya yanaşırsınız.komutan herhangi bir rahatsızlığınız olup olmadığını sorarken gözleri sizi tarar.kollarınızı uzatmanızı ister ve kollarınızı kontrol eder.eğer iğne izleri,dövme ve faça yoksa sorun yok.erler önce dişlere bakar.sonra göğüs …

Askerlik için aile hekimi şart mı?

Yükümlü süreci başlatmamış ise Aile Hekiminin Askerlik Raporu için muayene işlemi yapmasına gerek yoktur. Yükümlüyü öncelikle e-Devlet' ten süreci başlatması için bilgilendirmelidir. Yükümlünün bilgilerini alan Aile Hekimi normal bir muayene gibi protokol numarası alır ve muayene kaydı oluşturur.

Askerlik için aile hekimi neye bakar?

Yoklamada arıza veya hastalıkları gözden kaçanların, sevki sırasında rahatsızlığını beyan edenlerin, yoklama kaçağı ve bakayaların muayeneleri, askerlik şubesinin bulunduğu yerde öncelikle varsa kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından yapılacak.

Askerlik muayenesi için ilk nereye gidilir?

Sağlık muayeneleri; öncelikle yükümlünün kayıtlı olduğu aile hekimi, yoksa müracaat ettiği askerlik şubesine en yakın resmî sağlık kuruluşundaki hekim tarafından yapılır.

Askerlikte makat kontrolü var mı?

Askerlik muayenesinin hiç bir aşamasında anal ( arka) muayene olmaz.

Askerlik muayenesi çıplak mı?

Yönetmelik “Yükümlülerin tam bir fizik muayeneleri yapılır, boy ve ağırlıkları tespit edilir. Yükümlüler tarafından, içeriği askeralma yönergesinde belirlenen yükümlülere yoklamada uygulanacak sağlık durumu hakkında bilgi formu doldurularak imzalanır” biçiminde değiştirilerek, “çıplaklık” şartı kaldırıldı.

Askerlik muayenesi aile hekimi dışında yapılır mı?

Bu muayeneler, askerlik şubesinin bulunduğu yerde öncelikle varsa kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından, yoksa en yakın resmi sivil sağlık kuruluşlarında tek tabip tarafından yapılır.