Uzman Not Defteri

Etli pirinç pilavı

Kuşbaşı etleri pilav yapacağınız tencereye koyun ve tuzunu atın. 4 su bardağı su ilave edip etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekip yumuşayan etlere zeytinyağını ilave edip biraz karıştırarak pişirin. Pişen etlere pirinçi ilave edip karıştırarak kavurun.Mar 12, 2016

Etli pirinç pilavı nasıl yapılır?

Üzerini örtecek kadar ılık su ve biraz tuz koyup, 15-20 dakika kadar bekletin. Daha sonra pirincin suyunu süzüp, kenara alın. Etler piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip, 1 dk kavurun. Ardından etlerin üzerine suyu süzülen pirinçleri koyup, 2 dakika daha kavurun.

Kuşbaşı et ile pilav nasıl yapılır?

Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı et pilav tenceresine alınır. …
  2. Et suyunu iyice çektikten sonra, sıvı yağ eklenir.
  3. Tuz, karabiber atılıp kavrulur.
  4. Tereyağı ilave edilir, yağ eridikten sonra yıkanmış pirinç katılıp biraz kavrulur.

Etli soğanlı pilav nasıl yapılır?

Tencere setinizin en ufağına yerleştirin. Soğanın üzerine tuzladığınız etleri yerleştirin. Etlerin üzerine ise yarım saat kabartılmış pirinçleri dökün elinizle düzeltin. Diğer tarafta kaynamış olan soğanlı suya dilediğiniz kadar tuz atıp tadına mutlaka bakin, daha sonra tuz atıp karıştıramayacaksınız.

Kavurmalı pirinç pilavı nasıl yapılır?

Pirinç Pilavı ( Kavurma Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp ıslayın.
  2. Rengi mat beyaz olunca süzdürüp kenara alın.
  3. Şehriyeyi açık kahverengi olana kadar sıvı yağda kavurun.
  4. Sonra süzdüğünüz pirinçi ilave edin kavurun.
  5. Çıtır sesi gelince kaynamış suyu tuzu ekleyin.

Pilav üstü kırmızı et nasıl yapılır?

Öncelikle eti küp küp doğrayıp, düdüklüye koyuyoruz ve harlı ateşte kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar arada bir karıştırıyoruz. Üzerine baharat ve tuzu da ekleyip, suyunu çeken etlerin üzerine dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve su koyuyoruz. Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dk pişiriyoruz.

Etli meyhane pilavı nasıl olur?

Meyhane Pilavı (Gaziantep) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı et 2 yemek kaşığı tereyağ ya da sade yağ ile 10 dk kavrulur. …
  2. Yeşil biber, kırmızı biber, domates, salçalar sırasıyla ilave edilerek pişirilmeye devam edilir.
  3. 3 su bardağı su ilave edilir. …
  4. Yarım saat sonra et piştikten sonra suyu azalmışsa sıcak su ilave edilir.

Karıştırmalı pilav nasıl yapılır?

Karıştırmalı Pilav – Adıyaman Öncelikle et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine biraz salça eklenir, biber ve baharatın üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra da üstüne bulgur eklenerek bir süre daha kaynatılarak suyunu çekmesi beklenir ve bir süre bekledikten sonra servis edilir.