Haberler

Yurtdışından emekli olan araba getirmek

Yurt dışında yaşayan emekli gurbetçiler 2 yıl süre ile Türkiye'ye 730 gün araç sokma hakkı vardır. Bundan dolayı vekalet ile de araç getirebilirsiniz. Vekalet ile birlikte araç getirmek isteyen emeklilerin yine aynı şekilde 1 yıl içerisinde 185 gün bulunduğu ülkede ikametgah etmesi gerekiyor.Nov 5, 2021

Türk vatandaşı yurt dışından araba getirebilir mi?

Cevap: Türkiye'de ikamet eden kişilerin yurtdışından taşıt getirme hakkı bulunmamaktadır. Bazı internet siteleri ve oto galerileri, vatandaşlarımızın yurtdışından düşük ücretler ödeyerek alacakları lüks araçları Türkiye'de sorunsuz olarak kullanabileceğine ilişkin yanlış bilgiler sunmaktadırlar.

Yurtdışından 2 el araba nasıl getirilir?

Yurt dışından araba getirmek isteyenlerin izlemesi gereken adımlar şöyle:

  1. Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı.
  2. Türkiye'ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı.
  3. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı.

Yurt dışından araba getirmenin şartları nelerdir?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Çifte vatandaş yabancıdan yabancıya araba alabilir mi?

Çifte vatandaşlar, vatandaş olduğu yabancı ülkeden araç ithal edebilir mi? Hayır, çifte vatandaşın ithalat hakkı yoktur.

185 gün kuralı kalktı mı?

Yabancı plakalı araçlarını Türkiye'de kullanmak isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı. AVRUPA'da yaşayan ve özel otomobiliyle Türkiye'ye gidenlerden, hem aracın hem kişinin 185 gün yurtdışında kalmış olması şartı aranıyordu. … Bu kişinin aracına, aracın sahip olduğu geri kalan izin süresi verilecektir.”

Türk plakalı araç yurtdışında ne kadar kalabilir?

Günümüzde bu tür sorunlarla karşılaşan pek çok AB vatandaşı olan gurbetçi bulunuyor. Türk Plakalı Araç (Araba) Almanya'da Kullanmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? Türk plakalı aracımız ile beraber Almanya'da 3 ay süreli kullanım gerçekleştirebilmek için, ehliyet ve ruhsat ile gerekli izin belgeleri yeterlidir.

Araçlarda gümrük vergisi ne kadar?

Şöyle ki araç ithalatında tahsil edilen %10 gümrük vergisi, %0,4 TRT Bandrolü, %18 KDV tutarları da alınacak ÖTV matrahının içinde yer alıyor ve bu vergi tutarları için de bir anlamda ÖTV ödeniyor.