Uzman Not Defteri

Diş gelişim bozuklukları

Ağızda kapanma bozukluklarına neden olan diş düzensizlikleri dişlerin çürümesini kolaylaştırır ve daha erken dönemde dökülmesine yol açar. Düzensiz dişler, alt ve üst çene arasındaki ilişkinin bozulmasına neden olabilir. Çiğneme ve temizleme güçlüğü yaratırlar, kötü ağız kokusuna yol açarlar.Jun 6, 2017

Sürnümerer diş ne demek?

Hiperdonti, artı dişlere, sürnümerer dişlere veya süpernümerer dişlere sahip olma veya başka bir deyişle olağandan fazla sayıda diş görünmesi durumudur. Diş arkının herhangi bir bölgesinde görülebilirler ve herhangi bir dişsel organı etkileyebilirler.

Hipokalsifikasyon nedir diş?

Mineralizasyonun başlama tarihi, süt dişleri için rahim içi yaşamın 4. ayı, sürekli dişler için doğumdan sonraki 4. aydır. Eğer formasyon normal, kristalizasyonda bir bozukluk varsa “Hipokalsifikasyon”, formasyon bozuk, mineralizasyon normalse “Hipoplazi” meydana gelir.

Morfopati ne demek?

morfopati veya deformasvon denir. Ortodontik bölgede görülen bozukluklara ortodontik anomali denir. Bireyler yapısal olarak genler aracılığı ile kuşaktan kuşağa geçen bir yapı kalıbı içerisindedir. dokular, dışarıdan dudaklar ve yanaklar, içeriden dilden oluşmuştur.

Morfogenez nedir diş?

Dişlerin gelişimi intrauterin hayatın 30 ila 34. günlerinde başlar. Fötal gelişimin ilk 3.5 aylık dönemi organogenez dönemidir. Bu dönemde ortaya çıkan hastalıklara organopati denir. Bundan sonraki döneme morfogenez denir.

Meziodens diş nedir?

Üst çenede iki santral kesici diş arasında gelişen ve anormallikle birlikte bulunan dişe mesiodens denir. Meziodensler genellikle dismorfik, kısa konik bir kök ile bu kökü üçgen, boru veya konik bir şekilde tamamlayan kurona sahiptirler.

Damaktan diş çıkması nasıl olur?

Damakta diş çıkmasının bilinen bir nedeni yoktur. Damakta diş çıkması genetik faktör sayılabilir. Kişinin aile yahut akrabalarından birinin damağında diş çıktıysa, kişinin damağında diş çıkabilir. Sizin yahut çocuğunuzun damağında diş çıktıysa, ortodontist doktoruna başvurmanız gerekir.

Restoratif diş tedavisi ne yapar?

Restoratif diş tedavisinde birçok teknik uygulanmaktadır. Direkt ya da indirekt kompozit uygulamalar, porselen estetik çalışmalar, gülüş tasarımının yapılması, diş beyazlatma uygulamaları, dentin hassasiyeti için yapılan tedaviler, vital pulpa tedavisi, Pre-protetik restorasyon uygulaması yapılmaktadır.