Uzman Not Defteri

Taahhüt nasıl yazılır

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "taahhüt"dur. TAAHHÜT NE DEMEK? Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre taahhüt, "Bir şey yapmayı üstüne alma, üstlenme" anlamına gelmektedir.Jul 17, 2019

Tenbih nasıl yazılır?

2- Uyarım. TEMBİH NASIL YAZILIR? Bu kelimenin tembih mi, tenbih mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı tembih şeklinde olmalıdır.

Taahhüttür ne demek?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'taahhüt'tür. TAAHHÜT NE DEMEK: Bir şey yapmayı üstüne alma, üstlenme.

Müteahhit nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu ile beraber ele alındığında bu kelimenin doğru yazılışı 'müteahhit' biçiminde geçmektedir. Özellikle harf hataları ile beraber çok sık yanlış şekilde kullanılan kelimelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu kelimenin tdk'ya göre doğru yazılışı 'müteahhit' şeklinde yer almaktadır.

Öz güven nasıl yazılır?

TDK'ya göre özgüven kelimesinin doğru yazımı nedir detayları ile derledik. Özgüven kelimesi genel olarak bitişik yazılsa da TDK'ya göre kelimesinin ayrı yani öz güven şeklinde yazılması daha doğru olarak ifade edilmektedir.

Düpedüz nasıl yazılır?

Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.

Taahhütname nedir ne işe yarar?

Taahhütname ne ise yarar? Taahhütname, şahsın kendine ait olan hesabı veya kendi adına, farklı bir “gerçek” ya da “tüzel” kişiye, sözleşmeli veya sözleşmesiz bir şekilde, bir işin yapılmasını ya da bir şeyin teslim alındığının kanıtı olarak verdiği/aldığı belgeye verilen isimdir.

Taahhüt etmek ne demek hukuk?

Hukukta taahhüt: Kendi nam ve hesabına bir gerçek veya tüzel kişiye karşı, sözleşmeli veya sözleşmesiz bir işin yapılması veya bir şeyin teslimini söz verme, yüklenme. Yazılı olarak yapılan taahhüte, taahhütname adı verilir. Taahhüt işlemi, tasarrufa yönelik değil, borçlandırıcı bir muameledir.