Uzman Not Defteri

Tez konusu değiştirme dilekçesi

Tez konusu nasıl değiştirilir?

Öğrenci Öğrenci tez başlığı değişiklik formunu danışmanı ile birlikte doldurarak onaylatır, ilgili enstitüye teslim eder. Tez başlığı değişikliği önerisi enstitü kurulunda görüşülmek üzere gündeme alınır. Değişiklik talebi Enstitü Yönetim Kurulunda görüşülür, karara bağlanır.

Danışman değişikliği nasıl yapılır?

(6) Danışman değişikliği öğrencinin ve/veya danışmanın program yürütme kuruluna yazılı başvurusu, danışmanın, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile gerçekleşir. Danışman değişikliğinde yeni danışmanın onayı da aranır.

Tez danışmanı nasıl değiştirilir?

Danışman veya tez konusu değişikliği, öğrencinin ve danışmanın önerisi, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararı ile gerçekleşir. Danışman değişikliğinde yeni danışmanın onayı aranır ve danışmanını değiştiren öğrenci tez konusunu da değiştirmek zorundadır.

Kuruma dilekçe nasıl yazılır?

Dilekçe hangi kurumu ilgilendiriyorsa ona hitap edilerek başlanmalıdır. Başlık ve konu eksiksiz olmalı ve sağ üst köşeye tarih atılmalıdır. Başlık tarihin alt kısmında yer almalı ve ardından metin yazılmalıdır. Dilekçeler yazım ve noktalama kurallarına uygun resmi bir dille olmalıdır.

Tez konusu değiştirilebilir mi?

Tez konusu değiştirilecek ise enstitü sayfasındaki tez konu değişikliği ve yeni tez konu önerisi formları tez danışmanı ile birlikte doldurulur ve Enstitüye başvurulur. Belirlenen yeni konu önerisi Enstitü tarafından değerlendirilir ve uygun bulunması halinde tez konusu değiştirilebilir.

Tez Konusu ne zamana kadar değiştirilebilir?

Öğrencinin danışmanıyla beraber belirlediği tez konusu ve tez başlığı, en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar akademik takvimde belirtilen tarihler arasında anabilim dalı başkanlığı aracılığı ile enstitüyeönerilir. … Etik kurul raporu teslim edilmeyen tez konusu önerileri iptal edilir.

Tez danışmanının görevleri nelerdir?

Tez Danışmanın Görevleri Nelerdir?

  • Tez konunuzun özgünlük şartlarını denetlemek.
  • Tez önerisi hazırlanmasında rehberlik etmek.
  • Tez yazım sürecini denetlemek.
  • Öğrenci ile düzenli görüşmeler yaparak tezin durumunu değerlendirmek.
  • Tez yazım kılavuzuna uygun hareket edilmesini sağlamak.